Asian chat asian

asian  chat asian

Karsintafinaalissa mukana olevat pelaajat saavat varmasti pelioikeuden Asian Development Tourille. Finaalin 35 parasta saavat pelioikeuden Asian Tourille.

Karsinnoista saatavalla kortilla ei ole asiaa yhteiskisoihin European Tourin kanssa, joka tekee pelioikeuden uusimisesta todella haastavaa. Yhteiskisoissa jaetaan jopa kymmenkertaisia palkintopotteja pieniin rivikisoihin nähden, joihin karsintafinaalista pelioikeuden saaneet pääsevät osallistumaan. Tämän takia kiertueen pelaajien vaihtuvuus on äärimmäisen pientä, eikä karsintafinaali juuri houkuttele samaan tapaan kuin ennen.

Teemu Putkonen oli ainoa suomalainen, jolla oli pelioikeus kiertueelle kaudella Hän jäi rankingissa lopulta sadan heikommalle puolen kun 60 parasta sai uusittua vahva pelioikeuden kiertueelle. Karsintafinaali käynnistyy keskiviikkona ja päättyy sunnuntaina. Karsintafinaalissa kolmen kierroksen jälkeen 70 parasta jatkaa kahdelle viimeiselle kierrokselle. Caddiemaster Asiakaspalvelun arkisin klo 10— Janne Kaske tavoittelee pelioikeutta Aasian pääkiertueelle karsinnoista.

Kolme suomalaista Asian Tourin karsintafinaalissa. Juhana Kukkonen oli ainoa suomalainen, joka osallistui Asian Tourin esikarsintoihin. Täytä se, tallenna itsellesi ja näytä se sitten jollekin aikuiselle. Niin pääsette juttelussa helposti alkuun. Masennuksen omahoito-ohjelma tarjoaa tietoa masennuksesta ja työkaluja siitä selviytymiseen.

Voit käydä koko omahoito-ohjelman läpi tai valita itsellesi sopivimmat työkalut sen mukaan, mitkä tuntuvat juuri sinusta hyödyllisiltä. Siitä voi olla apua, vaikka sinulla ei olisikaan masennusta. Päätät tehdä läksyt ja hetken päästä kaiveletkin Youtubesta kirahvi-videoita. Yrität kuunnella äitisi puhetta, mutta yhtäkkiä huomaat, ettet muista viimeisistä minuuteista mitään. Pitäisi istua paikallaan, mutta heilutat jalkojasi kärsimättömänä.

Keskittyminen on aivojen ja ajattelun kovaa työtä. Jos se tuottaa vaikeuksia, mahdollisia syitä on monia. On luonnollisesti kivaa, kun elämässä on paljon kivaa tekemistä. Koulu, harrastukset, kaverit, pelaaminen ja kavereiden kanssa juttelu somessa vie kuitenkin energiaa.

Niiden vastapainoksi mieli tarvitsee hiljaisuutta ja lepoa, eli rauhallista yksinoloa ja unta. Kun varaat nukkumiselle tarpeeksi aikaa, jaksat päivän aikana keskittyä helpommin. Jos esimerkiksi kouluhommiin keskittyminen tuntuu mahdottomalta ja jatkuvasti hankalalta, kannattaa rohkeasti jutella opettajan kanssa. Koulujen tukirakenteet on tehty sitä varten, että oppiminen on mahdollista ja mahdollisimman helppoa jokaiselle.

Jos aivosi toimivat vähän eri tavalla,­ mitä sitten! Koulu voi tukea sinua tässä. Sama pätee siihen, jos tuntuu, että sinulla on jatkuvasti energiaa. Olet jatkuvasti menossa ja liikkeellä, ja paikallaan pysyminen on tuskaa. Keskittymisesi herpaantuu helposti etkä jaksa pitkään syventyä yhteen asiaan, koulussa luentoon tai kotona leffaan. Lue lisää keskittymisen ongelmista täältä. Keskittymisvaikeudet ovat todella yleisiä.

Et ole yhtään huonompi tai tyhmempi siksi, että aivosi toimivat hieman eri tavalla kuin joidenkin muiden. Kun puhut vanhemmillesi ja opettajillesi, saat keinoja tekemisen hahmottamiseen ja opit itse hallitsemaan ajatuksiasi paremmin.

Ota avuksi keskusteluun esimerkiksi tämä lomake. Tunnetko itsesi lihavaksi ja rumaksi, vaikka muut väittävät, että olet kaunis ja laiha? Huolestuttaako, ettet pysty hallitsemaan syömäsi ruuan määrää? Yritätkö oksentaa, koska olet epämiellyttävän kylläinen? Oletko tarkkailut painoasi viime aikoina? Tunnetko mielihyvää, kun kontrolloit syömistäsi? Tuntuuko sinusta, että syömisen kautta pystyt kontrolloimaan koko elämääsi? Ehkä vastaat joihinkin näistä kysymyksistä kyllä.

Ehkä et osaa sanoa, mikä ruuassa häiritsee, mutta jokin suhteessasi siihen tuntuu oudolta. Voi olla, että sinulla on syömishäiriö. Lisää tietoa erilaisita tiloista löydät alta. Se, miten mahdollinen syömishäiriösi ilmenee, ei ole olennaista. Tärkeintä on se, että jos sinulla on syömishäiriö, kyseessä on sairaus, joka ei ole sinun vikasi. Se ei ole itse valittu käyttäytymismalli, eikä liity pelkästään painoon ja ulkonäköön.

Syömishäiriö on sairaus, johon sinä saat pyytää apua ja jota voidaan hoitaa. Mitä enemmän koet, että kohdat sopivat sinuun, sitä tärkeämpää olisi ehkä keskustella asiasta jonkun kanssa. Jostain syystä suhteesi ruokaan on ehkä vääristynyt. Lisää tietoa löydät täältä. Ahmintahäiriö on syömishäiriöistä todennäköisesti yleisin, vaikka se ei ole yhtä laajasti tunnettu kuin esimerkiksi anoreksia tai bulimia.

Siitä voi opetella päästämään irti. Lue lisää häiriöstä ja siitä, miten siitä voi päästä eroon  täältä. Terveellinen syöminen on lähtökohtaisesti tietenkin hyvä asia.

Jos ruuan ajattelu valtaa arkesi, voi olla, että kaipaisit apua. On suhteesi ruokaan millainen tahansa, muista, että sinä olet kaunis ja tärkeä tyyppi. Jos nämä asiat pohdituttavat ja aiheuttavat elämääsi harmia, juttele siitä jonkun kanssa. Kaikissa perheissä on erimielisyyksiä ja riitoja. Kenenkään ei kuitenkaan pidä pelätä omia perheenjäseniään tai kokea perheen takia jatkuvaa ahdistusta. Jos kaikki edelliset kohdat ovat mielestäsi totta, kotisi on todennäköisesti turvallinen ja sinullakin on kaikki hyvin.

Jos listassa on kohtia, jotka eivät kotonasi toteudu, mieti: Voisitko puhua asiasta vanhempien tai sisarusten kanssa? Jos et, voisitko puhua esimerkiksi isovanhempien, kummin, opettajan, koulun terkkarin tai jonkun muun tutun aikuisen kanssa?

Ota avuksi keskusteluun esimerkiksi tämä pohja. Sinun ei tarvitse hävetä kotiolojasi. Voit myös saada apua jos niin haluat. Ehkä viiltelemällä, ehkä polttamalla, ehkä hakkaamalla seinää, tai muulla tavalla. Joskus itsensä satuttaminen kerran tai kahdesti on sitä, että kokeilet. Haluat tietää, miltä se tuntuu. Kerrankin kokeileminen on vaarallista. Jos satutat itseäsi uudelleen ja uudelleen, elämässäsi on jokin vinossa.

Elämäsi tuntuu ehkä liian tuskalliselta. Fyysisen kivun aiheuttaminen vie ajatuksesi pois henkisestä tuskasta. Hetken ajan et tunne mitään muuta, ja se helpottaa. Ehkä ensin vain kokeilit, miltä satuttaminen tuntuu, ehkä huomasit kivun sattumalta. Nyt sitä on vaikea lopettaa, vaikka haluaisitkin. Sinulla ei ole mitään hävettävää. Kivun aiheuttaminen ei lievitä ahdistusta kuin hetkeksi.

Elämässäsi on jotain, mitä et ole käsitellyt. Se ei katoa kivulla mihinkään. Viiltelemisen taustalla olevaa pahaa oloa voi lähteä purkamaan muilla keinoilla. Jos viiltelyä tuntuu tapahtuvan nimenomaan tietyissä tilanteissa, mieti, voisiko nämä tilanteet estää ennalta tai voisitko toimia silloin jotenkin toisin.

Voisiko ahdistavan tilanteen jälkeen mennä ulos kävelemään, viestittää kaverille tai mennä kuumaan suihkuun? Jos totut viiltelemiseen, turvaudut siihen jatkossa entistä helpommin. Aina ei ole helppo tietää, mitkä asiat ovat johtaneet viiltelyyn ja miksi sitä tekee. Syitä siihen on juuri sen takia hyvä pohtia jonkun ammattilaisen kanssa. Esimerkiksi koulun terveydenhoitaja, kuraattori ja koulupsykologi on koulutettu auttamaan tällaisissa tilanteissa. Jos haluat ensin pohtia asiaa itse, tee Vapaaksi viiltelystä ­ohjelman  ajattelutehtäviä.

Jos haluaisit ottaa asian puheeksi aikuisen kanssa, mutta et oikein tiedä, miten, ota avuksi  tämä lomake. Täytä se talteen itsellesi ja näytä se aikuiselle. Sen avulla pääsette juttelussa alkuun. On hienoa, että olet huolissasi kaveristasi.

Se tarkoittaa, että välität hänestä ja hänellä on elämässään ainakin yksi oikea ystävä. Olet täällä ehkä siksi, ettet oikein tiedä, mitä tehdä seuraavaksi. Olet huolissasi kaveristasi, mutta miten voisit auttaa tai ottaa asian puheeksi? Järjestä kaverisi kanssa jotain kivaa tekemistä kahdestaan tai porukalla. Laita hänelle viestejä ja kysy kuulumisia. Usein jo tunne siitä, että joku ystävä on olemassa ja kokee toisen tärkeäksi, auttaa kaverin olotilaa.

Jos kaverisi tilanne vaikuttaa vakavalta, kerro jollekin luotettavalle aikuiselle. Se saattaa tuntua tyhmältä, mutta on lopulta kaverisi parhaaksi. Voisitko kertoa esimerkiksi omille vanhemmillesi tai kaverisi vanhemmille? Aikuiselle kertominen on tärkeää varsinkin silloin, jos kaverisi satuttaa itseään tai puhuu itsemurhasta. Voitte mennä esimerkiksi yhdessä juttelemaan koulussa kuraattorille tai koulupsykologille.

Muista myös, että sinun vastuullasi ei ole se, mitä valintoja kaverisi lopulta tekee. Omiin valintoihisi voit vaikuttaa: Muista myös pitää huoli itsestäsi! Lisää tietoa ja apukeinoja löydät esimerkiksi täältä. Kaikki kielletty on kiinnostavaa. Et halua olla nössö. Tiesitkö, että 80 prosenttia yläasteikäisistä luulee muiden dokaavan enemmän kuin itse? Alkoholi on Ktuota hyvästä syystä. Kun aikuisella riippuvuus alkoholiin kehittyy vuosien kuluessa, nuorelle yhtä vakava riippuvuus voi syntyä jo muutamassa kuukaudessa.

Vastaavasti nuorelle alkoholinkäyttö voi aiheuttaa saman maksa- ja aivovauriot muutamassa kuukaudessa kuin aikuisen vuoden alkoholinkäyttö. Alkoholi ei siis ole vaaratonta kenellekään, mutta sen haitat ovat erityisen vakavat nuorelle. Alkoholi on katala aine, koska se aiheuttaa salakavalan helposti riippuvuutta. Kun aivot oppivat, että alkoholista saa mielihyvää, aivojen mielihyväkeskuksen kehitys häiriintyy. Muut kivat asiat alkavat tuntua vähemmän kivoilta.

: Asian chat asian

Asian chat asian Yritätkö oksentaa, koska olet epämiellyttävän kylläinen? Kun puhut tunteistasi, niistä tulee todellisia asioita eikä suuria mörköjä helsinki thai nuru. Varsinkin humalassa tai huumeissa saatat myös kokea epätodellisia asioita: Se ei katoa kivulla mihinkään. Alkoholi ei siis ole vaaratonta kenellekään, mutta sen haitat ovat erityisen vakavat nuorelle.
Ass lickling suomen porno tähdet Ongelmatilanteet kotona ja koulussa, kiusaaminen ja väkivaltaisuus hämmentävät oloa entisestään. Mikko Korhonen pyrkii nauttimaan Wentworthin huippuun viritetystä kentästä Puhutte perheen kesken toisillenne yleensä ystävällisesti. Voit myös saada apua jos niin haluat. Chat-sovellus koostuu yleensä kahdesta osasta:
ESCORT OF ITALY SIHTEERIOPISTO VAASA 348
Kerrankin kokeileminen on vaarallista. Tuntuuko sinusta koskaan, että alkoholi hallitsee sinua eikä toisin päin? Sydän hakkaa, hikoiluttaa, et saa henkeä, kurkkua kuristaa, kroppa kramppaa ja kylmät ja kuumat aallot vapisuttavat koko kehoa. Sen avulla pääsette juttelussa alkuun. Tärkeintä on se, että jos sinulla on syömishäiriö, kyseessä on sairaus, joka ei ole sinun vikasi.

Caddiemaster Asiakaspalvelun arkisin klo 10— Janne Kaske tavoittelee pelioikeutta Aasian pääkiertueelle karsinnoista. Kolme suomalaista Asian Tourin karsintafinaalissa.

Juhana Kukkonen oli ainoa suomalainen, joka osallistui Asian Tourin esikarsintoihin. Oululainen läpäisi testin ja liittyy Janne Kasken ja Teemu Putkosen mukaan kiertueen karsintafinaaliin.

Korhonen jatkoi upeita otteita: Kärkitaistoa luvassa sunnuntaina Lontoossa! Korhonen jatkaa superpeliä Wentworthissa! Tiger Woods haluaisi shortsit kisatilanteisiin Mikko Ilonen avasi hyvin Wentworthissa: Mikko Korhonen hurjasteli huipputuloksen Wentworthissa! Peter Erofejeff voitti oman Pro-Aminsa Mikko Korhonen pyrkii nauttimaan Wentworthin huippuun viritetystä kentästä Siinä ei ole mitään hävettävää!

Kannattaa puhua olostasi jollekin, vanhemmalle, kaverille, opettajalle tai valmentajalle. Kun puhut tunteistasi, niistä tulee todellisia asioita eikä suuria mörköjä kaapissa. Oletko saanut tai saatko kohtauksia, joiden aikana tunnet kuolevasi, menettäväsi tajuntasi tai tulevasi hulluksi?

Paniikkikohtaus tulee nopeasti, ilman näkyvää syytä ja tuntuu toden totta siltä kuin kuolisi. Sydän hakkaa, hikoiluttaa, et saa henkeä, kurkkua kuristaa, kroppa kramppaa ja kylmät ja kuumat aallot vapisuttavat koko kehoa. Kun kohtaus menee ohi, olet väsynyt ja hämmentynyt. Jos ja kun paniikkikohtaukset toistuvat, ne alkavat ahdistaa ja osaltaan aiheuttavat enemmän paniikkikohtauksia.

Paikat ja tilanteet, joissa kohtauksia tulee, voivat muodostua mahdottomiksi ja yrität vältellä niitä. Täysin normaalit tilanteet voivat olla kohtausten takia vaikeita: Jos tiedät, että saat kohtauksia, kerro siitä kavereillesi ja muille.

Kerro, miten he voivat auttaa sinua, jos saat kohtauksen. Kun puhut siitä, häpeä hälvenee. Samalla pelko itse paniikkikohtauksia vastaan lievenee. Voit myös harjoitella kohtauksia aiheuttavia tilanteita kavereiden kanssa, niin pelko pikkuhiljaa lievenee ja menettää voimansa. Miten paniikista pääsee eroon? Elämä tuntuu joskus hallitsemattomalta.

Esimerkiksi paineet koulussa, stressi ihmissuhteissa ja kotona, huonosti nukutut yöt ja epäsäännöllinen syöminen tekevät olosta sekavan. Ongelmatilanteet kotona ja koulussa, kiusaaminen ja väkivaltaisuus hämmentävät oloa entisestään. Kaikki isot muutokset elämässä ja stressiä aiheuttavat asiat vaikuttavat niin, että tuntuu, ettei itse ole oman elämänsä tasalla.

Sinä kuitenkin voit vaikuttaa omaan elämääsi monella tavalla. Myönteisesti omaan mielenterveyteen vaikuttaa ainakin se, että nämä perus osa-alueet ovat kunnossa:.

Miten omaa elämää voi opetella hallitsemaan? Onko muiden vaikea ymmärtää, mitä sanot ja kerrot? Oletko kuullut ääniä, joita muut eivät kuule? Joskus elämän ahdistavuus voi aiheuttaa sen, että omista ajatuksista ja teoista on vaikea saada kiinni.

Saatat vältellä ihmisiä, eristäytyä huoneeseesi, itkeskellä ja toistella sanoja ja lauseita vain itsellesi. Varsinkin humalassa tai huumeissa saatat myös kokea epätodellisia asioita: Voit kuulla ääniä, joita muut eivät kuule, nähdä asioita, joita muut eivät näe, ja kokea itsesi esimerkiksi voimakkaammaksi, nopeammaksi ja supervoimia saaneeksi tyypiksi.

Jos tunnistat itsesi, sinun kannattaa puhua siitä vanhemmillesi, kaverillesi, terkkarille ja jollekin muulle turvalliselle ihmiselle. Et ole tehnyt mitään väärää, eikä sinulla ole mitään hävettävää.

Mielesi on ylirasittunut ja reagoi siksi voimakkaasti ja sekavasti. Kun puhut asiasta, saat tukea ja pääset taas kärryille omista ajatuksistasi. Tällaisestakin elämään tulevasta kriisistä voi selviytyä ja tunteita oppia hallitsemaan. Alakuloisuus ja surullisuus ovat tavallisia tunteita. Ohimenevät ärsytykset ja mielipahan tunteet kuuluvat elämään, niitä on meillä kaikilla. Jostain muusta voi olla kyse silloin, kun alakuloisuus kestää useita päiviä ja se on lamaannuttavaa: Mikään ei tunnu kivalta, ei jaksa tehdä mitään, kaikki on harmaata.

Voi olla, että vetäydyt syrjään koulussa etkä jaksa keskittyä, et saa unta ja nukut huonosti, mikään ei maistu tai sitten syöt entistä enemmän, lohduksi. Se suojelee meitä, kun kuormaa olisi liiaksi asti eli silloin, kun elämässä on liikaa vastoinkäymisiä.

Riidat, vastoinkäymiset ja menetykset kuormittavat mieltä. Kiusaaminen, hyvien kavereiden puute, ulkopuolisuus ja perheen sisäiset ongelmat voivat myös vaikuttaa synkkään mieleen. Yleisesti myös elämän paineet ja odotukset, stressi ja unenpuute rasittavat. Muista, että masennus ei missään nimessä ole sinun syysi eikä sille yleensä ole yhtä yksittäistä aiheuttajaa. Et ole tehnyt mitään väärin.

Omasta olosta kannattaa puhua. Puhuminen tekee siitä todellista ja helpommin hahmotettavaa. Kun puhut jollekin toiselle, ymmärrät itsekin oloasi paremmin. Puhu siis kaverille, vanhemmalle, ihastukselle, opelle, kummille tai jollekin muulle turvalliselle aikuiselle. Kun puhut tilanteestasi, huomaat, että todella moni on kokenut samaa ­ ja selvinnyt siitä.

Elämässäsi on toivoa ja lukemattomia mahdollisuuksia, vaikka nyt tuntuisi miten kamalalta. Jos puhuminen aikuisen kanssa tuntuu vaikealta, ota avuksi tämä lomake. Täytä se, tallenna itsellesi ja näytä se sitten jollekin aikuiselle.

Niin pääsette juttelussa helposti alkuun. Masennuksen omahoito-ohjelma tarjoaa tietoa masennuksesta ja työkaluja siitä selviytymiseen.

Voit käydä koko omahoito-ohjelman läpi tai valita itsellesi sopivimmat työkalut sen mukaan, mitkä tuntuvat juuri sinusta hyödyllisiltä. Siitä voi olla apua, vaikka sinulla ei olisikaan masennusta. Päätät tehdä läksyt ja hetken päästä kaiveletkin Youtubesta kirahvi-videoita. Yrität kuunnella äitisi puhetta, mutta yhtäkkiä huomaat, ettet muista viimeisistä minuuteista mitään.

Pitäisi istua paikallaan, mutta heilutat jalkojasi kärsimättömänä. Keskittyminen on aivojen ja ajattelun kovaa työtä. Jos se tuottaa vaikeuksia, mahdollisia syitä on monia. On luonnollisesti kivaa, kun elämässä on paljon kivaa tekemistä. Koulu, harrastukset, kaverit, pelaaminen ja kavereiden kanssa juttelu somessa vie kuitenkin energiaa. Niiden vastapainoksi mieli tarvitsee hiljaisuutta ja lepoa, eli rauhallista yksinoloa ja unta.

Kun varaat nukkumiselle tarpeeksi aikaa, jaksat päivän aikana keskittyä helpommin. Jos esimerkiksi kouluhommiin keskittyminen tuntuu mahdottomalta ja jatkuvasti hankalalta, kannattaa rohkeasti jutella opettajan kanssa. Koulujen tukirakenteet on tehty sitä varten, että oppiminen on mahdollista ja mahdollisimman helppoa jokaiselle. Jos aivosi toimivat vähän eri tavalla,­ mitä sitten!

Koulu voi tukea sinua tässä. Sama pätee siihen, jos tuntuu, että sinulla on jatkuvasti energiaa. Olet jatkuvasti menossa ja liikkeellä, ja paikallaan pysyminen on tuskaa.

Keskittymisesi herpaantuu helposti etkä jaksa pitkään syventyä yhteen asiaan, koulussa luentoon tai kotona leffaan. Lue lisää keskittymisen ongelmista täältä. Keskittymisvaikeudet ovat todella yleisiä. Et ole yhtään huonompi tai tyhmempi siksi, että aivosi toimivat hieman eri tavalla kuin joidenkin muiden.

Kun puhut vanhemmillesi ja opettajillesi, saat keinoja tekemisen hahmottamiseen ja opit itse hallitsemaan ajatuksiasi paremmin. Ota avuksi keskusteluun esimerkiksi tämä lomake. Tunnetko itsesi lihavaksi ja rumaksi, vaikka muut väittävät, että olet kaunis ja laiha?

Huolestuttaako, ettet pysty hallitsemaan syömäsi ruuan määrää? Yritätkö oksentaa, koska olet epämiellyttävän kylläinen? Oletko tarkkailut painoasi viime aikoina? Tunnetko mielihyvää, kun kontrolloit syömistäsi? Tuntuuko sinusta, että syömisen kautta pystyt kontrolloimaan koko elämääsi? Ehkä vastaat joihinkin näistä kysymyksistä kyllä. Ehkä et osaa sanoa, mikä ruuassa häiritsee, mutta jokin suhteessasi siihen tuntuu oudolta.

Voi olla, että sinulla on syömishäiriö. Lisää tietoa erilaisita tiloista löydät alta. Se, miten mahdollinen syömishäiriösi ilmenee, ei ole olennaista. Tärkeintä on se, että jos sinulla on syömishäiriö, kyseessä on sairaus, joka ei ole sinun vikasi. Se ei ole itse valittu käyttäytymismalli, eikä liity pelkästään painoon ja ulkonäköön. Syömishäiriö on sairaus, johon sinä saat pyytää apua ja jota voidaan hoitaa.

Mitä enemmän koet, että kohdat sopivat sinuun, sitä tärkeämpää olisi ehkä keskustella asiasta jonkun kanssa. Jostain syystä suhteesi ruokaan on ehkä vääristynyt.

Lisää tietoa löydät täältä. Ahmintahäiriö on syömishäiriöistä todennäköisesti yleisin, vaikka se ei ole yhtä laajasti tunnettu kuin esimerkiksi anoreksia tai bulimia. Siitä voi opetella päästämään irti. Lue lisää häiriöstä ja siitä, miten siitä voi päästä eroon  täältä. Terveellinen syöminen on lähtökohtaisesti tietenkin hyvä asia. Jos ruuan ajattelu valtaa arkesi, voi olla, että kaipaisit apua. On suhteesi ruokaan millainen tahansa, muista, että sinä olet kaunis ja tärkeä tyyppi.

Jos nämä asiat pohdituttavat ja aiheuttavat elämääsi harmia, juttele siitä jonkun kanssa. Kaikissa perheissä on erimielisyyksiä ja riitoja.

Kenenkään ei kuitenkaan pidä pelätä omia perheenjäseniään tai kokea perheen takia jatkuvaa ahdistusta. Jos kaikki edelliset kohdat ovat mielestäsi totta, kotisi on todennäköisesti turvallinen ja sinullakin on kaikki hyvin. Jos listassa on kohtia, jotka eivät kotonasi toteudu, mieti: Voisitko puhua asiasta vanhempien tai sisarusten kanssa? Jos et, voisitko puhua esimerkiksi isovanhempien, kummin, opettajan, koulun terkkarin tai jonkun muun tutun aikuisen kanssa?

Ota avuksi keskusteluun esimerkiksi tämä pohja. Sinun ei tarvitse hävetä kotiolojasi.

0 thoughts on “Asian chat asian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *